Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

SAIL Den Helder 2017

Een groots evenement in de Kop van Noord-Holland

Van 22 tot en met 25 juni zullen wederom een aantal prachtige Tall Ships en schepen van het nationale Varende Erfgoed een bezoek brengen aan Den Helder tijdens Sail Den Helder 2017. 

 

Sail Den Helder 2017 brengt op 22 juni 2017 voor één dag de Gouden Eeuw terug naar Nederland, vergelijkbaar met Sail Den Helder 2013. Met een vloot van grote - en even zovele kleinere - zeilschepen op de Rede van Texel wordt dit een historische dag. Als in lang vervlogen tijden zal opnieuw  een grote vloot zeilschepen ten anker liggen op de Rede van Texel bij Den Helder. De allergrootste windjammers hopen we daarbij te verwelkomen.  

 

Na de Fleet Review op de Rede van Texel zullen alle schepen op 22 juni afmeren in de haven van Den Helder en tot 25 juni de prachtige achtergrond vormen voor een groots evenement. Uiteraard zijn de schepen te bezichtigen tijdens het evenement. 

 

 

Van 22 tot 25 juni zullen op het terrein van Sail Den Helder 2017, wat samenvalt met de Marinedagen 2017, allerlei culturele en andere evenementen plaats vinden die gratis toegankelijk zijn voor het publiek. 

 

Ook zal tijdens Sail Den Helder 2017 voor zowel bedrijven als organisaties de mogelijkheid bestaan voor het huren van schepen en dekken aan boord van prachtige schepen, zowel varend als stilliggend, voor relatiemarketing. 

 

De voorbereidingen van het evenement en de werving van de schepen zijn inmiddels in volle gang en binnenkort zal worden begonnen met de werving van de vrijwilligers. 

 

Wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen via deze website en andere social media van dit grootste evenement in de Kop van Noord Holland in 2017.  

 

Van de buitenlandse schepen hopen wij na de zomer van 2016 de eerste toezeggingen te ontvangen. De laatste meldingen verwachten wij in het voorjaar van 2017. Het is steeds weer een enorme uitdaging om de mooiste Tall Ships van de wereld bij elkaar te brengen, waarbij met name ook gezocht wordt naar schepen, die Den Helder niet eerder bezochten.

 

De grote competitie wereldwijd, waarbij steeds meer havens een Sailevenement organiseren, maakt dit steeds moeilijker te realiseren. Een aantal Nederlandse Tall Ships zoals de Morgenster en de Pedro Doncker hebben hun komst al toegezegd. Daarnaast zal ook de Nederlandse Hydrograaf (Pakjesboot nr.12) weer van de partij zijn, alsmede het Statenjacht Utrecht en vele andere schepen, die voor relatiemarketing kunnen worden ingezet.

 

Voorlopig blijft het ‘werken achter de schermen’ om u allen te kunnen verrassen, op de ochtend van 22 juni 2017. Op de Nederlandse schepen kunnen straks weer arrangementen worden geboekt voor de Fleet Review van 22 juni 2017.

 

Over enkele weken zal er op deze website een boekingsscherm worden geplaatst waarbij u een keus kunt maken uit de beschikbare schepen voor bedrijfsarrangementen tijdens alle Saildagen. Om de logistiek beheersbaar te houden worden alleen die schepen toegelaten, waarmee de organisatie afspraken heeft gemaakt. Wij houden u op de hoogte!

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube