Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Zeil mee op Tall Ship Statsraad Lehmkuhl

Zeil mee op Tall Ship Statsraad Lehmkuhl

van Sail Den Helder naar thuishaven Bergen

Uitgelicht

We hebben voor u de Statsraad Lehmkuhl eruit gelicht. Vanzelfsprekend kunt u de Statsraad Lehmkuhl bekijken tijdens Sail Den Helder. Maar wellicht wilt u het avontuur aan gaan en ervaren hoe het is om mee te zeilen op dit mooie Tall Ship van Den Helder naar Noorwegen? 

 

Unieke ervaring

Op 25 juni stapt u tijdens Sail Den Helder aan boord van Tall Ship Statsraad Lehmkuhl om 14 uur. Het is ook mogelijk 1 of 2 extra voorovernachting(en) te boeken, zo kunt u van het evenement van Sail Den Helder genieten terwijl u aan boord verblijft. Op 25 juni vaart u tussen de andere Tall Ships mee tijdens de Sail Out Parade van Sail Den Helder.  

Onder begeleiding van professionele bemanning zeilt u samen het schip naar haar thuishaven in Bergen, Noorwegen. U zult in een wachtgroep worden ingedeeld en samen met uw wacht de handen uit de mouwen steken: de zeilen hijsen, aan het roer staan, nachtwacht lopen, de zeilen trimmen, navigeren etc. ’s Nachts zullen er oneindig veel sterren aan de hemel te zien zijn. Voor wie wil kan er ook in de mast worden geklommen om de zeilen op te doeken en van een bijzonder uitzicht te genieten. De prachtige kustlijn van Noorwegen zal na een paar dagen in zicht komen, de haven van Bergen nadert.
Op 28 juni na het diner is het om 20 uur tijd om het schip te verlaten en afscheid te nemen van uw nieuwe vrienden. Maar het is ook mogelijk om uw verblijf aan boord te verlengen met nog 1 nacht na uw reis. Geniet van de prachtige omgeving en de stad zelf.        

 

Sail Den Helder

Van 22 tot 25 juni zullen op het terrein van Sail Den Helder 2017, wat samenvalt met de Marinedagen 2017, allerlei culturele en andere evenementen plaats vinden die gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Veel Tall Ships zullen present zijn. Programma, toegankelijkheid en alles over het evenement kunt u lezen op: http://www.saildenhelder.nl/  

 

 Bergen

 De Noorse havenplaats Bergen wordt ook wel de ‘syv fjell’ genoemd, omdat de stad tussen zevenbergen ligt. Een van de bergen waaraan de stad deze naam dankt is Fløyen. Vanaf deze berg is er een goed uitzicht over de stad. Met een kabeltrein ‘Fløibanen’, kunt u naar de top van deze berg om van prachtig uitzicht te genieten. Er zijn diverse musea, zoals Troldhaugen, het voormalige huis van Edvard Grieg.  

‘Bryggen’ is het middeleeuwse bestuurs- en handelscentrum en de kern van Bergen Het ligt aan de baai Vågen en staat nu op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.  De stad is populair onder vakantiegangers die de Noorse fjorden, bergen en gletsjers willen zien. Verder is de stad het zuidelijke begin- en eindpunt van de Hurtigruten, een scheepsroute voor goederen- en passagiersverkeer langs de Noorse westkust. Meer info over Bergen en omgeving:

 

Reisdetails

Schip: Statsraad Lehmkuhl

Bestemming: Den Helder (NL) – Bergen (NO) 

Reisdata: 25 juni – 28 juni 2017

Aan boord: 25 juni 14:00 uur / Van boord: 28 juni 20:00 uur

Geen zeilervaring vereist, een bijzondere beleving voor alle leeftijden (minimum leeftijd 15 jaar)  

 

Terugreis

U kunt uw reis uiteraard verlengen met een lang weekend in Bergen.

Overnachtingssuggesties: via Booking in een hotel of via Airbnb in iemands huis verblijven. 

 

Enkele mogelijkheden / prijsindicaties voor uw terugreis naar Nederland:

 - Terugvlucht Bergen – Amsterdam € 241 zonder overstap / met overstap € 120 (op 29/30 juni of 1/2 juli) www.skyscanner.nl 

- Treinreis Bergen – Oslo € 100. Zie https://www.nsb.no/en/frontpage 

- Deze treinreis is benoemd tot meest onvergetelijke treinreis door National Geographic

- Gevolgd door vlucht Oslo – Amsterdam vanaf € 77 (29/30 juni of 1/2 juli) 

Transfer terugreis is exclusief, maar onze travelcounsellor kan u helpen uw transfer te boeken.  

 

Om te reserveren kunt u het reserveringsformulier invullen. 


Voor meer informatie over deze reis en Windseeker: https://www.windseeker.org

Voor vragen, mail naar: info@windseeker.org   


 

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube