Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Schepen

Aphrodite

Beschrijving
Type    
 Brik     
Bouwjaar 1995
Vlag  
Nederland
Lengte  35 meter
Breedte 6,6 meter
Diepgang
1,9 meter
Hoogte
23 meter
Zeil oppervlak  400 m²


 

 

Dit prachtige schip werd 22 jaar geleden gebouwd in opdracht van Aent Kingma en zijn echtgenote, met als doel het schip commercieel in te zetten voor gasten. Zij was veelvuldig aanwezig bij Sailevenementen in binnen-  en buitenland. Het als Brik getuigde schip van 31 meter lang was altijd een aanvulling op de vloot van Tall Ships en was zeer geliefd bij gasten.

 

De Aphrodite heeft jarenlang succesvol gevaren als charterschip in de Oostzee en de Nederlandse wateren. Sinds 2016 is het schip uit de chartervaart genomen en na een flinke opknapbeurt opnieuw in de vaart genomen. In de zomer van 2016 heeft het schip een lange zwerftocht gemaakt langs de Oostkust van Zweden en de Westkust van Finland, met als eindpunt Helsinki. Voor de komende jaren zal het schip cruisen langs de kusten van Frankrijk, Spanje en de Middellandse zee.  

 

Het schip heeft 17 zeilen en haar kruissnelheid onder zeil is gemiddeld 6 tot 9 knopen, afhankelijk van de windkracht. Een vaste bemanning van twee (kapitein en stuurman) wordt aangevuld met 2 tot 4 opstappers of seizoenwerkers. Voor passagiers zijn maximaal 16 slaapplaatsen in 8 twee persoonshutten met elk een toilet en douche. Een ruime kombuis en salon staan ter beschikking van de passagiers. Het schip is goed manoeuvreerbaar door de sterke boegschroeven en kan in veel havens en ondiepten varen.

 

Ondanks dat zij nu in particuliere handen is, zal zij tijdens Sail Den Helder 2017 wel bij dit evenement aanwezig zijn.

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube