Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Nieuws

LEGO bouwwedstrijd in teken van Sail Den Helder 2017

De LegoClub uit Den Helder doet in het teken van Sail een legobouwwedstrijd met basisscholen. Wederom een leuk initiatief om kinderen en scholen bij Sail te betrekken. De finale bouwwerken worden tentoongesteld in het Helders Dorp waar de winnaar tijdens het evenement bekend wordt gemaakt. 

Het gaat om totaal 100 kilo lego, oftewel 50.000 legosteentjes! 

In de vier weken voorafgaand aan Sail Den Helder 2017 kunnen vier basisscholen per week (een week lang) een uitleenbox met ongeveer 25 kg aan legostenen lenen. Deze uitleenbox gaat vergezeld met een bouwopdracht. Het is de bedoeling dat de scholen in deze week zelfstandig een zo mooi mogelijk bouwwerk maken die voldoet aan de opdracht. Aan het eind van elke week wordt er van de vier deelnemers een winnaar gekozen door een jurypanel. De vier winnaars die per week worden gekozen zullen onderling gaan strijden om de hoofdprijs in een finale bouwronde in de week voorafgaand aan Sail 2017. Deze finale ronde duurt ook een week.

 

In totaal doen 16 scholen mee met de legowedstrijd van de LegoClub Den Helder. Afgelopen maandag is de jurering op de eerste vier scholen geweest en is er inmiddels de eerste winnaar bekend gemaakt.

 

De eerste 4 basisscholen die streden om een finaleplaats waren De Rank, De Kameleon, De Drietand en De Windwijzer. Op vrijdag 19 mei zijn de bouwwerken beoordeeld door een jury. De bouwwerken zijn beoordeeld op de volgende 4 criteria:


• Realistisch gebouwd
• Thema Sail
• Thema Den Helder
• Verhaal achter het bouwwerk

 

Tijdens de aanwezigheid van de jury heeft de bouwgroep zijn Lego creatie gepresenteerd. Hierin hebben de kinderen toegelicht wat hun bouwwerk precies is en hoe deze tot stand is gekomen. Na de presentatie konden er nog vragen gesteld worden zowel over het bouwwerk als het evenement Sail.

De eerste winnaar is RKBS De Drietand! Van harte gefeliciteerd!

 

De geluiden vanuit de scholen zijn heel erg positief. Het houden van zo'n bouwwedstrijd was een zeer leerzame ervaring voor de leerlingen. Wij zeggen: Op naar de volgende jurering met een mooie samenwerking tussen de scholen, LegoClub Den Helder, Gemeente Den Helder en Sail Den Helder 2017!

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube