Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Bereikbaarheid SAIL Den Helder

Hoe komt u naar SAIL Den Helder 2017?

Er worden veel bezoekers verwacht tijdens de Marinedagen en SAIL in Den Helder. Om de toestroom van mensen in goede banen te leiden, zijn er een aantal maatregelen getroffen.    

 

Met de auto:

Vanaf Alkmaar volgt u de N9 naar Den Helder. Vanaf de Afsluitdijk/Den Oever (A7) volgt u de N99 richting Den Helder. Volgt u de aanwijsborden 'P Sail/Marinedagen'. Voor het plannen van uw route met navigatieapparatuur gebruikt u het adres van: Kooypunt Den Helder.

 

Parkeren / Transferium 

Verkeersregelaars en parkeerwachten verwijzen auto's naar de daarvoor ingerichte parkeerplaatsen bij het transferium (Kooypunt). Hier kunt u parkeren en de gratis bus nemen naar het evenementen-terrein. Voor (herkenbaar) minder-validenvervoer is een aparte parkeerplaats dicht bij het evenemententerrein. Bussen worden door de verkeersregelaars doorverwezen naar de daarvoor gereserveerde parkeerplaatsen.

 

De eerste pendelbussen rijden in de ochtend vanaf 09.00 uur en vertrekken elke 10 minuten. Om 24.00 uur vertrekt de laatste bus vanaf het evenementen-terrein naar het transferium (op zondag gaat de laatste bus eerder).

 

Op het Marineterrein kan gedurende het gehele evenement niet door bezoekers van SAIL Den Helder 2017/Marinedagen 2017 worden geparkeerd.

 

Kiss and Ride

Komt u met een touringcar of wordt u afgezet met een taxi of auto, dan is de aangewezen plek: Ruyghweg 196, 1781DR Den Helder.

 

Met de trein:

SAIL Den Helder is per trein via Amsterdam/Alkmaar goed bereikbaar en ligt (via de looproute door de binnenstad) op circa 10 minuten loopafstand van het centraal station Den Helder.    

 

Op donderdag 22 juni rijden er in de ochtend extra treinen, waardoor u tussen 11:00 uur en 13:00 uur elk kwartier in de Den Helder aan kunt komen.  

Op vrijdag 23, zaterdag 24 juni kunt u 's ochtends tussen 10:00 uur en 12:00 uur vanaf Alkmaar 4 x per uur naar Den Helder reizen, in plaats van 2 x per uur. 

Op zondag 25 juni kunt u 's ochtends tussen 09:00 uur en 11:00 uur vanaf Alkmaar 4 x per uur naar Den Helder reizen, in plaats van 2 x per uur.    

 

Mocht u van ver komen, let op de laatste vertrektijd van de trein uit Den Helder om thuis te komen. Kijk op ns.nl of 9292 Reisplanner.

 

Let op: in het weekend van 24 en 25 juni zijn er diverse werkzaamheden rondom Amsterdam waarmee u rekening moet houden. Voor actuele tijden kijkt u op ns.nl of 9292 Reisplanner.

 

Voor als u in de buurt of regio woont biedt de NS speciaal voor SAIL het 'Sail Den Helder' retourtje aan. Van 22 tot en met 25 juni reist u vanaf alle stations in Nederland met 20% korting naar Den Helder. Het 'Sail Den Helder' retourtje koopt u van tevoren op ns.nl.

 

Mocht u van verder weg komen, dan biedt de NS van 22 tot en met 25 juni de volgende actie aan:

een dagretour naar SAIL Den Helder voor maar € 21 (2e klas), € 27 (1e klas) en € 7 (kind 4-11 jaar) INCLUSIEF SAIL CAP OF MARINE PLUNJEBAAL. Deze actie koopt u via Spoordeelwinkel.nl.

 

Goed voorbereid op pad:


Omdat het vooral in het weekend druk kan zijn op het spoor, adviseren wij u goed voorbereid op pad te gaan. Plan uw heen- en terugreis op tijd. Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog goed bereikbaar met de trein. Houdt u ook op de terugreis rekening met grote drukte op het station en in de treinen.

 

Op de fiets:

Ook op de fiets is het evenemententerrein van SAIL goed bereikbaar. Op loopafstand van SAIL is er een aangewezen plek om uw fiets te stallen (zie afbeelding).

 

Met de bus:

Plan uw reis voor actuele tijden via de 9292 Reisplanner.

 

Per boot:

Niet afmeren Flaneerkade

In verband met het evenement SAIL Den Helder 2017/ Marinedagen 2017 is de Flaneerkade in de maritieme binnenhaven te Den Helder niet beschikbaar voor het afmeren van reguliere recreatievaart vanaf dinsdag 20 juni tot maandag 26 juni 2017.

 

Voor alle spertijden van de bruggen en sluizen tijdens SAIL Den Helder 2017/Marinedagen 2017 kunt u hier kijken.

 

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube