Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Schepen

Boa Esperanza

Beschrijving
Type   
Caravel        
Bouwjaar 1990
Vlag  
Portugees
Lengte  23,8 meter
Breedte 6,6 meter
Diepgang
3,3 meter
Hoogte
18 meter
Zeil oppervlak  235 m²


 

Aan deze bijzondere replica van een zogenaamde Caravel, kunnen we zien hoe de zeilschepen in de 15e eeuw eruit zagen. Oorspronkelijk voeren deze schepen langs de Spaanse en Portugese kust, maar ook de kusten van West Afrika konden worden bezeild. De originele Boa Esperanza maakte meerdere ontdekkingsreizen in deze periode, zelfs tot aan de Indische Oceaan.

 

De schepen waren als vrachtschepen gebouwd en werden de voorlopers van de latere Carracks, een scheepstype zoals bijvoorbeeld de replica Nao Victoria uit Spanje (ook te zien tijdens Sail Den Helder 2017). Deze schepen waren groter dan de Caravellen en konden in principe wereldwijd varen. Naar verluidt zijn de vroege schepen van de VOC een doorontwikkeld ontwerp van de Carrack.

De replica Boa Esperanza werd in 1990 te water gelaten en was speciaal bedoeld voor de promotie van het Portugese toerisme in de Algarve. Ze heeft twee masten met een bijzondere tuigage, waarbij het rode kruis op de zeilen de unieke uitstraling onderstreept.

 

Het schip is bijna 24 meter lang en heeft slaapplaatsen voor 22 gasten. Tijdens Sail Den Helder zal zij open zijn voor bezoekers. Welkom aan boord!

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube