Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Schepen

Christian Radich

Beschrijving
Type   
Volschip
Bouwjaar 1937 
Vlag  
Noorwegen
Lengte  73 meter 
Breedte 9,7 meter
Diepte
4.7 meter 
Hoogte
37,7 meter
Zeil oppervlak  1360 m²


 

Deze mooie witte ‘lady’ werd gebouwd in 1937 en werd onder andere bekend door haar rol in de televisieserie The Onedin Line uit de jaren zeventig. Ze heeft nooit als vrachtvaarder gevaren maar werd direct gebouwd als schoolschip in Noorwegen. De initiator was een zakenman en eigenaar van een groot houtbedrijf. Hij hield van de zee en luisterde altijd aandachtig naar alle verhalen van zijn neef, die kapitein was. Dat inspireerde hem tot de bouw van dit schip.

 

Met uitzondering van de Tweede Wereldoorlog heeft de Christian Radich altijd als opleidingsschip gevaren vanuit Oslo, tevens de woonplaats van de oorspronkelijke eigenaar. De stichting die het schip in de vaart houdt heeft ook een contract met de Noorse marine, waardoor de financiën van een zekere basis worden voorzien. Maar net als bij alle andere grote zeilschepen blijft het moeilijk om een schip van dit kaliber in de vaart te houden en aan alle strenge (Noorse) voorschriften te voldoen. Ze heeft een vaste crew van circa 20 personen en kan maximaal 80 trainees meenemen.

 

Sail Den Helder 2017 is er trots op zulke grote en indrukwekkende windjammers als De Christian Radich te mogen verwelkomen. Ze blijven mensen inspireren, verbazen en vormen de kern van iedere Sail manifestatie!

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube