Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Schepen

Cisne Branco

Beschrijving
Type                                              
Volschip
Bouwjaar 1998
Vlag        
Brazilië
Lengte  84 m incl. 10 m boegspriet 
Breedte 10,5 meter
Diepgang
4,8 meter 
Hoogte
46 meter
Zeil oppervlak  2195 m²
   

De Braziliaanse Cisne Branco  (Witte Zwaan) is eigendom van de Braziliaanse Marine en is inmiddels goed bekend in Den Helder, sinds haar deelname aan Sail Den Helder 2008 en Sail Den Helder 2013. De Brazilianen brengen een kleurrijke tropische sfeer mee, met hun inspirerende muziek aan boord en gaan gekleed in smetteloze witte uniformen.

 

De Cisne Branco is een zusterschip van de Stad Amsterdam, de ‘Zwarte Zwaan’. De andere ‘zuster’ is de Shabab Oman II, die eveneens bij Damen Shipyards werd gebouwd. Beiden zijn ontworpen door Dykstra Naval Architects. Dit schip is nog niet in Nederland terug geweest sinds haar nieuwbouw. Voor velen in Den Helder gaat het hart sneller kloppen bij de komst van de Cisne Branco.

 

Ze werd gebouwd in 1998 in Nederland en in de vaart gebracht in 1999. Het grote schip heeft een lengte van 74 meter met een boegspriet van 10 meter lengte. Ze kan maximaal 11 knopen halen wanneer ze op de machines vaart, maar haalt een snelheid van 17.5 mijl onder zeil! De totale bemanning bestaat uit 72 personen. Welkom terug in Den Helder, Witte Zwaan!

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube