Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

De kop van NH presenteert zich

De kop van Noord-Holland presenteert zich tijdens SAIL

Presentatie Stoer en Energiek Den Helder op Sail

     

 

Den Helder zal met onder andere innovatieve bedrijven, vele mogelijkheden om te recreëren, prachtige musea, prettig kunstklimaat en een aantrekkelijke en betaalbare woningmarkt op een spectaculair wijze zichzelf promoten op het terrein van Willemsoord. Geen statische ‘foldermarkt’ maar een dynamisch gebied vol met verwijzingen naar diverse hotspots in de stad. Den Helder is een stad omgeven door water. Het is dan ook niet voor niets dat water de hoofdrol krijgt in het zogenaamde “Helders dorp”. Wij zullen daarom als centraal middelpunt in ons dorp een enorm zwembad plaatsen, bekend van de HISWA. Hierin zal een tal van watersporten gedemonstreerd worden, demonstraties vanuit bedrijven en sportverenigingen worden gegeven en ook de bezoeker mag gebruik maken van het bad en hierin suppen, kanoën etc.

 

 

Ook zullen we de bezoeker uitdagen deel te nemen aan de abseil activiteiten die vanuit de kraan op ons terrein uitgevoerd zal gaan worden, dit als verwijzing naar de uitdagende Klimvallei die onze stad rijk is. Den Helder profileert zich echt als een stoere en energieke stad. Ben jij klaar voor de uitdaging? Kom en beleef onze dynamische stad!

 

Bent u nieuwsgierig naar het spectaculaire programma van het Waterbassin in het Helders Dorp? En wilt u zich graag inschrijven voor diverse activiteiten? Klikt u dan hier voor meer informatie.

 

In samenwerking met de volgende partners:

 

De Klimvallei, Aquacentrum Den Helder, Stelling van Den Helder, Bibliotheek, De Vlinder, Reddingmuseum, Loodswezen, Legoclub, Serviceclubs Den Helder, De Helderse Vallei, Lydia de Loos, Geertje Tjalma, Racing Aeolus, Scholen aan Zee, Port of Den Helder, Den Helder Airport, Dierenambulance, Helderse Courant, KNRM, Floatfit, Aquasport en Balance, Flyboard team Nederland, Sail Academy

 

Gemeente Hollands Kroon presenteert zich

Geen andere gemeente in Nederland is zo sterk vertegenwoordigd in de agrarische sector als wij. Voor Sail Den Helder hebben wij daarom dan ook een prachtig agrarisch dorp ontwikkeld in samenwerking met het LTO Noord en de KAVB. Wij gaan ons daar als dé Agrarische Hoofdstad van Nederland neerzetten. Proef, beleef en ervaar gemeente Hollands Kroon.

 

 

Gemeente Schagen presenteert zich

Stad, strand en platteland

Schagen is een levendig stadje met winkels en terrassen. In de zomer wordt elke donderdag een grote Westfriese markt gehouden met optocht in klederdracht. Eén week voor Pasen wordt jaarlijks in de stad Paasvee gevierd. Deze veemarkt is de aanleiding voor veel vrolijk plezier in de kroegen rond de kerk. Andere goed bezochte (muziek)feesten in Schagen zijn: het Popweekend Schagen, Smartlappenweekend, Jazz, Soul & Bluesweekend en het jaarlijkse Slotgrachtconcert.

 

Ten westen van stad Schagen ligt een laaggelegen agrarisch gebied tot aan de zee. Dit gebied heet de Zijpe. Dit gebied is ook bekend om de bollenteelt, elk voorjaar heeft het land vele kleuren dankzij de velden vol tulpen.

 

De kustlijn van gemeente Schagen is 17 kilometer lang. In de zomer komen hier badgasten uit eigen land, Duitsland en andere Europese landen genieten van strand en zee.  

 

Gemeente Schagen heeft veel pittoreske dorpjes met kleinschalige voorzieningen voor jong en oud. De zuidelijk gelegen dorpen van Schagen, zoals Warmenhuizen en Tuitjenhorn, zijn bekend om hun agrarische productie en daaraan verbonden bedrijven waaronder een aantal grote zaadveredelingsbedrijven.

 

 

Historie
Schagen ligt op een oude terp, langs de westkant van de Westfriese Omringdijk. De naam van de stad komt voor in een oorkonde uit het jaar 1000. Het stadje heeft een regionale functie. Al vanaf de middeleeuwen komen bewoners uit de omliggende streken naar deze provinciestad. Schagen heeft stadsrechten sinds het jaar 1415. Ook de vermogende heer Willem van Beieren voelde zich hier thuis en stichtte hier het Schager Slot. Hierin is nu een restaurant gevestigd. De gemoedelijke Schagense sfeer is voelbaar wanneer je door de smalle winkelstraatjes loopt, of aanschuift bij één van de terrassen rond het gezellige marktplein, tegenover de Grote Kerk. De cultuurliefhebber stapt binnen bij het Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg of het Automuseum Schagen. Ten westen van de stad ligt de Zijpe, voormalig stukje zee dat in 1597 werd ingepolderd. In de polder ontstonden in de 17e eeuw dorpen op de kruispunten van de Grote Sloot met oost-west verbindingen en langs die wegen kwamen boerderijen. Die structuur zie je nu nog. De inwoners leefden vooral van landbouw en veeteelt. In vrijwel alle 25 dorpen van gemeente Schagen ligt veel geschiedenis verborgen. Zoals in het dorpje Oudesluis, waar in vroeger tijden walvisvaarders woonden. Of Eenigenburg (in 1289 Eini(g)borch genoemd), waar de resten van kasteel ‘t Huys te Nuwendore liggen. Floris V van Holland liet na zijn overwinning op de West-Friezen vanaf 1282 dit kasteel, dat vanaf 1367 uit de archieven verdween.

 

Voor kinderen, bij regenachtig weer
Voor toeristen en recreanten is op regenachtige dagen veel te doen in Schagen. De historische en folkloristische Westfriese markt bezoeken op donderdag, van eind juni tot begin september. Je ziet dan een kleurrijke optocht van historische voertuigen en inwoners die zich in typisch Westfriese kledij hebben gestoken. Terwijl je toch in de stad bent, kun je een bezoek brengen aan museum Vreeburg en het regionaal museum 1940-1945, beide in het stadscentrum. In Waarland staat een kassencomplex ‘Vlindorado’ waar bezoekers kunnen genieten van de flora en vele vlinders. In Sint Maartensbrug is het ‘Land van Fluwel’ waar ja alles vindt over tulpen. Een bekend dierenpark is het Blanckendaellpark in Tuitjenhorn en eveneens voor kinderen is er vermaak in recreatiepark Holle Bolle Boom met kindvriendelijk zwembad. Meer informatie is te vinden op www.hartjenoordholland.com.

 

Voor kinderen, op Sail:


Museum Vreeburg
presenteert zich op Sail met folders over Westfriese folklore en foto’s van rijtuigen. Op donderdag en zaterdag geeft dit museum kantklosdemonstraties.

 

Het Regionaal museum 1940-1945 Schagen en omstreken toont op twee kramen een aantal militaire zaken en veel informatie. Ook wordt hier verkocht. 

 

De Westfriese folklore presenteert zich eveneens. Als bezoeker zult u enthousiast worden om naar Schagen te komen op een zomerse donderdag. Zie ook de folder “Schagen mag je niet missen’ die hier ligt. Vanaf de kraam wordt af en toe een voordracht gegeven en zie je een zogenaamd ‘torenrijm’. Het stadsbeeld zoals je dat in het jaar 1900 zag, is hier op borden te zien.

 

Een grote klomp waarop ‘Groeten uit Schagen’ staat geschreven, is speciaal neergezet om hier foto’s te maken. Er worden af en toe kinderspelletjes gedaan. Op vrijdag en zaterdag zie je hier kinderen in klederdracht. Bij de opening van Sail worden hier de burgemeesters welkom geheten in ‘Ons Dorp Schagen’. Voortdurend zijn hier mensen in klederdracht te zien.

 

Hartje Noord-Holland is een samenwerkingsverband van zeven toeristische ondernemingen in de regio Schagen, waaronder Vlindertuin Vlindorado (tropische vlindertuin), Land van Fluwel (tulpen en tulpenbollen) en Blanckendaell Park (dierentuin) in de gemeente Schagen. Zij presenteren zich op Sail.

 

Bij deze informatie over Schagen op Sail vindt u ongetwijfeld meer sfeerbeelden en informatie over Schagen. Veel plezier op deze Sail 2017! 

 

Bezoek Texel, op Sail Den Helder!

Ook Waddeneiland Texel presenteert zich op Sail Den Helder. En hoe! We hebben een prachtige Hotspot Texel gebouwd, waarin we ons wonderschone eiland in al z’n facetten laten zien. Dus als u op Sail Den Helder bent, kom dan absoluut even langs aan de Nieuwe Diepkade voor een voorproefje op een mogelijke toekomstige oversteek naar het eiland. Twintig minuten varen vanaf Den Helder en je bent in een totaal andere wereld. Maar voor een eerste of hernieuwde kennismaking met het eiland, hoeft u dit keer de oversteek nog even niet te wagen. Want op Sail bezoekt u Texel gewoon in Den Helder.

 

Zeg je Texel, dan zeg je zee, strand en natuur. Een groot deel van het eiland behoort tot Nationaal Park Duinen van Texel en het hele eiland maakt deel uit van het Unesco Werelderfgoed Waddenzee. Ook internationaal is dat inmiddels doorgedrongen. Zo belandde ons eiland in 2017 in de top 10 van mooiste vakantiebestemmingen van de wereldwijde reisbijbel Lonely Planet én riep het toonaangevende Britse dagblad The Guardian Texel uit tot bestemming met de mooiste stranden. Wij Texelaars zijn daar natuurlijk bijzonder trots op. Het inspireert ons om ons beste beentje voor te zetten. Zodat wij op onze beurt onze gasten weer kunnen inspireren. Niet voor niets is onze slogan Texel inspireert!

 

Alles wat je je kunt wensen
Maar… Texel is niet alleen natuur, rust en stilte. Er wonen op het eiland ook 13.500 zeer bedrijvige Texelaars én er komen jaarlijks miljoenen toeristen. Daardoor heeft ons eiland qua infrastructuur en voorzieningen alles te bieden wat je je op je favoriete vakantiebestemming kunt wensen. Van een zeer gevarieerd winkelaanbod tot een bruisend uitgaansleven. Van een groot aantal restaurants, strandpaviljoens, cafés, hotels, vakantieparken, campings, b&b’s en andere verblijfsaccommodaties, tot bijzondere musea, bezoekboerderijen, outdoor- en watersportfaciliteiten, theaters en zelfs een bioscoop. Want ook op cultureel gebied is Texel een echte hotspot, met als absoluut hoogtepunt de cultuurmaand Lange Juni.

 

Voorproefje
Op vakantie-eiland Texel wordt enerzijds uitgebreid gerecreëerd en vakantie gevierd door een zeer gevarieerde groep gasten, anderzijds wordt er keihard gewerkt door een groot aantal Texelse ondernemers die er alles aan doen om deze gasten een prachtig verblijf te bieden. Want gastvrijheid en gastheerschap staan bij ons voorop. Op onze Hotspot Texel op Sail Den Helder geven wij u daarvan graag een voorproefje. Dus kom kijken, ruiken, proeven en beleven aan de Nieuwe Diepkade. Dan zien wij u – als u de smaak te pakken krijgt – hopelijk straks live terug aan de andere kant van het Marsdiep! We zijn op Sail Den Helder van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni, elke dag van 10 tot 23 uur en op zondag tot 18 uur.

Welkom op Sail Den Helder, welkom op Texel!

 

Op Sail Den Helder presenteren zich onder meer de volgende Texelse ondernemers en organisaties: Nationaal Park Duinen van Texel, Texelana (wolproducten), Juttersmuseum Flora, VVV Texel, Tenthuis Texel, Juttertje, Paal 17, Texels, Gemeente Texel, Rondje Texel en TexelNU.

 

Promo Sail Den Helder from Videolux Productions on Vimeo.

 

Hotspot Texel wordt mogelijk gemaakt door:

 

Gemeente Texel – TESO - VVV Texel – Fietsen op Texel – Texelvakanties – De Pelikaan vakantiehuizen/hotel - Nationaal Park Duinen van Texel – Texelana - Juttersmuseum Flora – Juttertje – TexelNU – Stichting Texelse Musea – Tenthuis Texel – Vakantiepark De Krim – Teambuilding Texel – Waddenhaven Texel – De Oude Vismarkt – Ondernemersverening De Koog aan Zee – Videolux productions – Schapenboerderij De Waddel – Tent-o-Rent - Zilte Zaken en werkgroep Hotspot Texel

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube