Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Schepen

Eendracht

Beschrijving
Type Driemasterschoener 
Bouwjaar

1989

Vlag                                  

Nederlands

Lengte

59,1 meter
Breedte 12,3 meter
Diepgang 5 meter
Hoogte  41,7 meter
Zeiloppervlak 1206 m²
 

Eendracht

 

De Eendracht kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 5 oktober 1938. In de jaren dertig had de gemotoriseerde scheepvaart de professionele zeilvaart bijna verdrongen. Een verandering waar veel mensen bezorgd over waren omdat de kennis van het zeezeilen verloren ging en daarmee ook het waardevolle samenwerken dat leidt tot teamspirit en doorzettingsvermogen.

 

De grondleggers van de Eendracht hebben met de oprichting van de Nationale Vereniging 'Het Zeilend Schoolschip’ opleidingsmogelijkheden op een groot zeilschip behouden. De initiatiefnemer en eerste voorzitter was de heer C.J. Jaski. Telg uit een befaamd zeemans geslacht en afkomstig van Schiermonnikoog. Anno 2010 is zijn naam nog steeds verbonden met de Eendracht. Zijn directe familielid de heer B. Jaski is de huidige voorzitter van Stichting Zeilschip Eendracht.

 

Zeilen met de Eendracht doe je samen. De Eendracht maakt zeilreizen voor iedereen in alle soorten en maten, vanuit thuishaven Rotterdam tot een Atlantische Oversteek. Voor jongeren en studenten organiseert de Eendracht speciale zeilreizen, stages en opleidingsreizen, want jongeren het zeezeilen laten beleven, staat voor Nederlands grootste driemastschoener centraal. Ook organiseert de Eendracht bijzondere projecten en speciale reizen voor wie buiten de boot dreigt te vallen. Bedrijven en groepen kunnen het schip afhuren voor een besloten tocht of evenement. Mede daardoor kan de Eendracht zich blijven focussen op de doelstelling. Een bestemming naar keuze, een professionele en grotendeels vrijwillige bemanning en smakelijke verzorging vanuit de kombuis vormen de ingrediënten voor een onvergetelijke reis!

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube