Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN)

Er zijn minstens zes redenen waarom behoudsorganisaties zich bij de FVEN aansluiten:

• De FVEN vertegenwoordigt het Nederlands Varend Erfgoed en behartigt hun belangen op lokaal, nationaal en internationaal niveau Website FVEN

• de FVEN onderhoudt een Register Varend Erfgoed Nederland (RVEN) dat openbaar toegankelijk is via //www.RVEN.info Een schat aan informatie over het Varend Erfgoed!

• de FVEN steunt de uitgever van //www.scheepspost.info met actuele informatie over allerlei ontwikkelingen over het Varend Erfgoed.

• de FVEN kan in sommige gevallen steun verlenen bij conflicten.

• de FVEN wordt betrokken bij de organisatie van tal van (vooral) nationale evenementen (zoals Sail) en beurzen.

kamperbotters.nl

foto: kamperbotters.nl

 

De FVEN presenteert zich als dé organisatie voor het varend Erfgoed en zorgt zo voor bekendheid bijbeleidsmakers en het grote publiek; gezamenlijk 

Vaartuigen ouder dan vijftig jaar en ingeschreven in het RVEN worden gerekend tot het Varend Erfgoed van Nederland.optreden geeft meer mogelijkheden en impact.

 

Voor aanmelding en opname in het Register gelden de volgende toelatingseisen:

▪ De aanmelding betreft een schip oorspronkelijk ontworpen en gebouwd om mee te varen.

▪ Het schip is meer dan vijftig jaar geleden te water gelaten

▪ Het heeft ligplaats in Nederland of vaart onder Nederlandse vlag

▪ Het scheepstype was meer dan vijftig jaar geleden beeldbepalend op de Nederlandse wateren of was typerend binnen de ontwikkeling van de Nederlandse scheepsbouw.

 

Voor het evenement Sail Den Helder geldt, dat als Varend Erfgoed wordt aangemerkt: Schepen ingeschreven in het Register Varend Erfgoed Nederland, met een actieve pas, dat wil zeggen, waarvan de vervaldatum niet is verlopen. Een aantal van deze schepen zal met zogeheten ‘Aanbrengtochten’ gezamenlijk de reis naar Den Helder ondernemen.

 

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube