Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Schepen

Kamper Kogge

Beschrijving
Type    
Kogge (Replica)
Bouwjaar 1998
Vlag  
Nederlands
Lengte  22 meter 
Breedte 7,8 meter
Diepgang 1,9 meter
Hoogte 22 meter
Zeil oppervlak  144 m²
   
   

 

 

De Kamper Kogge is een reconstructie van een kogge uit de 14e eeuw. Dit schip is gebouwd naar aanleiding van de vondst van een wrak in de Flevopolders en is 22 meter lang.

 

De Kogge vormde de belangrijkste schakel in de opbloeiende handel in Noord-europa. Deze schepen hadden een lengte van 15 tot 30 meter en konden over lange afstand betrekkelijk grote ladingen over zee vervoeren. Honderden Koggen bevoeren in de late Middeleeuwen de Noord- en Oostzee. Ommelandvaarders, heetten de schippers, die vanuit de lage landen de gevaarlijke tocht onder primitieve omstandigheden om Jutland naar de Oostzeelanden maakten.

 

Deze reconstructie is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de provincie Overijssel, de gemeente Kampen en door een leer-en werkproject voor jongeren, in het kader van het Europees Sociaal Fonds. De 'Kamper Kogge' wordt gevaren door vrijwilligers.

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube