Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Schepen

La Grace

Beschrijving
Type
Brik
Bouwjaar 2010
Vlag
Tsjechië
Lengte 32,5 meter
Breedte 6,06 meter
Diepgang 2,8 meter
Hoogte 32,3 meter
Zeiloppervlak 364 m²
   
   

 

Deze replica van een historisch Tall Ship uit de 18e eeuw, bezeilt de Zeven Zeeën net als het originele schip met dezelfde naam dat 300 jaar geleden deed. Het doel is om allen die interesse hebben met een historisch schip te zeilen, deze kans te bieden.  

 

Ze werd gebouwd tussen 2008 en 2010 door een groep vrijwilligers vanuit Tsjechië en Slowakije, op een Egyptische scheepswerf in Suez met traditionele middelen. De Brik werd ontworpen door haar eigenaars (Josef Dvorsky en Daniel Rosecky), naar de technische tekeningen die in 1768 werden gepubliceerd in Zweden.

 

Volgens historische bronnen stond de oorspronkelijke ‘La Grace’ onder commando van de eerste Tsjechische kapitein Augustin Herrman, die o.a. in dienst was bij de Hollandse VOC. Nadat hij hier vertrokken was voer hij vele jaren op het schip ‘La Grace’. Het naar verhouding kleine en kwetsbare schip bracht echter veel prijsgeld binnen in Nieuw Amsterdam, wat zij veroverde op Spaanse galjoenen in het Caraïbisch gebied. Hermann werd één van de bestuurders naast Peter Stuyvesant, die Nieuw Amsterdam naar een nieuwe toekomst leidde. 

 

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube