Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Logo Sail

Het logo van SAIL Den Helder 2017 'zelfde' als in 2013

Het bestuur heeft ervoor gekozen het krachtige logo van Sail Den Helder 2013 ook te gebruiken voor SAIL Den Helder 2017. De herkenbaarheid van het logo en de betekenis erachter versterkt de uitstraling van SAIL Den Helder 2017: 

‘Inspired by masts’ 

 

De wirwar van masten zorgt voor een inspirerend spel van lijnen en kleuren. De onstuimigheid en onvoorspelbaarheid van de zee  manifesteert zich in het beeld.  Iedere kleur heeft haar eigen betekenis, terwijl het geheel borg staat voor een feestelijke uitstraling van het evenement.

  • Het rood en geel voor Den Helder 
  • Het oranje voor het  Koninkrijk der Nederlanden 
  • Het lichtblauw voor het water rond Noord-Holland en Texel
  • Het groen voor het land in de Kop van Noord-Holland, met schapen, bloembollen en uitgestrekte duinen
  • Het roze staat voor het feest, dat SAIL Den Helder gaat worden!

 

De positieve ontwikkelingen in Den Helder op het gebied van infrastructuur, woningbouw, havenontwikkeling, offshore  en schone energie, komen terug in de lijnen die door elkaar lopen. Zoals ook in werkelijkheid alles met elkaar verbonden is binnen de ontwikkelingen van deze stad, in al haar facetten.

 

De kroon boven het logo staat voor de kroon van het Koninkrijk, voor de kroon uit het wapen van Den Helder en verwijst naar de kroon uit het logo van de Koninklijke Marine. Bovendien staan de kleuren in de kroon voor de kleuren van de Provincie Noord-Holland.

 

Het donkerblauwe anker staat voor de Koninklijke Marine. Het is het draagvlak van dit beeldmerk: het anker waarop je kunt vertrouwen. Het anker raakt het water en wijst in de richting van SAIL Den Helder. 

 

De ontwerper is er op een bijzondere wijze in geslaagd al deze elementen met elkaar te verbinden in een sprankelend en kleurrijk logo. Een logo dat onverbrekelijk is verbonden met SAIL Den Helder 2017 en de stad en streek (Kop van Noord-Holland) waar dit evenement gaat plaatsvinden.

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube