Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Nieuws

Mir, Aphrodite en Sörlandet toegevoegd aan Sailvloot

 

 Sörlandet uit Noorwegen

Al even blij is de organisatie met de komst van de Russische Mir - vaste gast op Nederlandse Sail-evenementen - de Nederlandse Brik Aphrodite en de Noorse Sörlandet.

 

Laatstgenoemde geldt met haar lengte van 57 meter als het kleinere zusje van de andere twee - reeds eerder gecontracteerde - Noorse opleidingsschepen; Christian Radich en Statsraad Lehmkuhl. De Sörlandet is met haar negentig jaar niet alleen de kleinste maar ook de oudste van de drie schepen. Haar verjaardag wordt juist tijdens Sail Den Helder 2017 gevierd. In de Tweede Wereldoorlog diende de Sörlandet als onderkomen voor bemanning van Duitse onderzeeboten. In 2015 begon ze een twee jaar durende wereldreis die deze zomer eindigt. Ze heeft dan 44 havens in 22 landen aangedaan.

 

"Met de komst van deze nieuwe schepen komt de haven van Den Helder al behoorlijk vol te liggen", vertelt Sail directeur Evert van den Broek met gepaste trots. "Er is nog maar voor enkele schepen ruimte, we zijn dan ook blij en trots dat Sail Den Helder 2017 nu al een groots evenement belooft te worden."

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube