Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Schepen

Nao Victoria

Beschrijving
Type  Volschip
 Bouwjaar 1992
 Vlag Spaans
 Lengte 28 meter
 Breedte 4 meter
 Diepgang 3,2 meter
 Hoogte  
 Zeiloppervlak  
   
   

 

 

Dit oorspronkelijke 16e eeuwse schip, was het enige van vijf schepen, dat behouden terugkeerde in Sevilla nadat zij tussen 1519 en 1522 een reis rond de wereld had gemaakt. Het eerste schip ooit!

 

Nadat ze de Atlantische Oceaan was overgestoken voer zij langs de kusten van Zuid-Amerika, passeerde Straat Magellan en stak de Pacific over totdat zij de Philippijnen bereikte en later de Molukken. Op de terugweg zeilde ze via Kaap de Goede Hoop, langs de Westkust van Afrika totdat zij uiteindelijk haar thuishaven Sevilla bereikte. Een reis van 32.000 mijlen rond de wereld... Zo werden nieuwe landen ontdekt, kustlijnen  in kaart gebracht en onbekende gebieden ontgonnen! Zonder de avontuurlijke inzet van deze vroege ontdekkers zou de wereld er vandaag heel anders uit hebben gezien.

 

De replica van de ‘Nao Victoria’ werd in Spanje gebouwd om de historische scheepsbouw in ere te houden, om er (opnieuw) van te leren en om te laten zien wat de mogelijkheden waren van deze historische schepen uit de 16e eeuw. Natuurlijk houdt zij ‘open schip’ tijdens Sail Den Helder 2017, zodat je met eigen ogen kunt ervaren, hoe deze eerste ‘wereldreizigers’ rond de wereld voeren. Bij grote manifestaties ontvangt zij wel 2000 bezoekers per dag aan boord!

 

De ‘Nao Victoria’ heeft een lengte van ca. 32 meter en een diepgang van 3,32 meter. De totale zeiloppervlakte is 285,5 m2.  Sail Den Helder 2017 is er heel trots op dit schip te mogen laten zien in haar haven!

 

www.fundacionnaovictoria.org

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube