Port of Den Helder officieel partner van ‘Sail Den Helder 2023’

01/02/2023

Port of Den Helder is verheugd dat er in 2023 Sail zal gaan plaats vinden in Den Helder. Zij faciliteert dan ook graag dit evenement mede aan haar kades en stelt hiervoor personeel voor de ondersteuning ter beschikking. In het kader van deze ondersteuning is Port of Den Helder opnieuw partner van Sail Den Helder dat van 29 juni tot en met 2 juli 2023 plaatsvindt.

Duurzaamheid

Sail Den Helder 2023 wil zich meten met de meest milieuvriendelijke en duurzame evenementen, zonder plastic afval en met een energieverbruik met een zo laag mogelijke CO2 uitstoot en luchtverontreiniging. Port of Den Helder ondersteunt deze doelstelling en denkt mee. Door het beschikbaar stellen van groene opgewekte stroom. Ook maken de Tall Ships gebruik van de gecontracteerde afvalinzamelaars van Port of Den Helder, welke volgens de nieuwe wetgeving 2023 in kader van scheepsafval stoffen verwerken, waarbij duurzaamheid een voorwaarde is.

Offshore Experience tijdens Sail Den Helder

Een van de doelstellingen van Sail Den Helder 2023 is de promotie van Blauwe Energie. Gezamenlijk met ECHT en North Sea Energy Gateway helpt Port of Den Helder mee deze Blauwe Economie een gezicht te geven. De Offshore Experience, welke in september 2023 wederom in Den Helder plaats vindt, zal tijdens Sail Den Helder 2023 in een kleinere editie al terugkomen. In het Blueport Centre (voormalige visafslag) zal de energietransitie een gezicht krijgen en kan men ervaren wat dit inhoudt.   

Het duurt geen zeeën van tijd meer! 

Sail Den Helder belooft van 29 juni tot en met 2 juli 2023 een groots maritiem feest te worden. Met de tijd wordt er steeds meer bekend over de imposante Tall Ships, schepen van het varend erfgoed en mooie publieksevenementen op de kades. Op de hoogte blijven van al deze ontwikkelingen? Volg ons op social media: @saildenhelder of neem eens een kijkje op onze website: saildenhelder.nl.

Foto: Flying Focus