TESO en Sail Den Helder 2023 ondertekenen partnerovereenkomst

18 januari 2022

TESO draagt Sail Den Helder al vele edities een warm hart toe en heeft aan het begin van dit nieuwe jaar bekend gemaakt voor de editie in 2023 opnieuw een partnerovereenkomst met Sail Den Helder aan te gaan. De ondertekening van de overeenkomst heeft plaatsgevonden in de terminal van TESO in Den Helder als symbool voor de verbintenis tussen Sail Den Helder en Texel.

Sail Den Helder zal van 29 juni tot en met 2 juli 2023 plaatsvinden, tegelijk met de Marinedagen. Op de woensdag voorafgaand aan het evenement zullen een aantal imposante zeilschepen afmeren in de haven van Oudeschild of ten anker liggen op de rede van Texel. Het is alweer de derde editie van de pre-Sail op Texel met een uitgebreid programma op de kade voor de Texelaars en toeristen. De volgende dag is te zien hoe een groot deel van de vloot voor anker ligt voor de kust van Texel en vandaar naar het Sail-evenement in Den Helder zeilt.

Naar verwachting zullen zo’n 350.000 inwoners en bezoekers tijdens Sail Den Helder en de pre-Sails kunnen genieten van de zeilschepen, muziekoptredens, straattheater en demonstraties. Verdere informatie over Sail Den Helder 2023 vind je op deze website.