Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Opleiding Jeugdzorg - ROC kop van Noord-Holland

Project : Sail Den Helder 2017, specifieke doelgroepen betrekken bij Sail Den Helder
Opleiding : 3de jaars Pedagogisch medewerker Jeugdzorg niveau 4 aan het ROC Kop van Noord Holland te Den Helder

Studenten : Alice, Tamara, Sarah, Danique, Charél, Shannety, Setty, Vera, Kimberly, Iris, Rene, Bryan, Mark, Lars, Larissa, Michelle, Joyce, Kayleigh, Thalita, Maaike, Joyce, Rosita

Wij, leerlingen van het ROC Kop van Noord Holland van de opleiding Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg, zijn uitgedaagd om mee te denken aan verschillende activiteiten rondom het evenement Sail Den Helder 2017. Deze activiteiten zullen gericht zijn op de doelgroepen waar wij uiteindelijk mee kunnen werken en nu mee werken tijdens onze stages. Dit zijn kinderen met een lichtverstandelijke beperking, kinderen met leerproblemen en kinderen met problemen en/of stoornissen. Voor deze doelgroepen zijn er vaak weinig prikkelarme activiteiten. Ze kunnen het lastig vinden om te participeren tijdens dergelijke evenementen.

 

Het doel hiervan is om deze kwetsbare doelgroepen te kunnen betrekken bij deze Sail editie. 

 

De doelgroepen waar wij op dit moment mee werken zijn kinderen/jongeren vanuit het speciaal-/praktijkonderwijs, deelnemers van Home-Start en jongeren die verblijven en werken bij ’s-Heerenloo. Deze doelgroepen zullen dan ook worden gestimuleerd om deel te kunnen nemen aan de activiteiten die wij hebben gepland tijdens het evenement.  

Halverwege februari zijn wij benaderd door Sail Academy Den Helder om ons steentje bij te willen dragen. Wij waren gelijk enthousiast over het idee en zijn gelijk begonnen met het bedenken van activiteiten.

Al deze activiteiten zijn bedoeld om hen een leuke tijd te bezorgen.

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube