Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Over SAIL Den Helder

SAIL Den Helder is met het decor van de internationale Tall Ships dit jaar het grootste publieksevenement van Noord-Holland. Een prachtig nautisch evenement in de kop van Noord-Holland.

De eerste keer dat SAIL Den Helder plaatsvond was in juli 1993. Het viel samen met de 36e Marinedagen toen nog Nationale Vlootdagen genoemd, waar Nederlandse marineschepen, zoals het M-fregat Hr. Ms. Tjerk Hiddes en twee onderzeeërs, en die van NAVO-partners voor het publiek toegankelijk waren. Den Helder fungeerde als verzamelpunt voor zeilschepen, waaronder de Sedov en de Dar Mlodziezy, die deelnamen aan een zeilrace via Newcastle in Groot-Brittannië naar Noorwegen en Denemarken. Tevens werden er op vrijdag en zaterdag veteranendagen gehouden voor Nieuw Guinea- en Koreagangers.

Van 22 t/m 25 juni 2017 wordt Sail Den Helder voor de vijfde keer georganiseerd.

Samen met uw familie, vrienden en collega's kunt u zich komen onderdompelen in de magie van het maritiem nautische erfgoed. De rijke historie van onze zeevaart en haven die nog steeds belangrijk zijn in onze economie. Kom kijken naar de Tall Ships, Nederlandse historische schepen, moderne schepen en marineschepen en beleef de diverse grote en kleinere evenementen op Willemsoord, Flaneerkade, Nieuwediepkade en Marineterrein in Den Helder!!

 

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube