Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Schepen

Pedro Doncker

Beschrijving
Type  Driemaster Barkentijn
Bouwjaar 

1992

Vlag

Nederlands

Lengte

47 meter
Breedte 7,5 meter
Diepgang 3,85 meter
Hoogte  52 meter
Zeiloppervlak 1007 m²
 

Pedro Doncker

 

De imposante barkentijn Pedro Doncker is een snelle zeiler met veel dekruimte. Een robuust zeeschip, gebouwd om de ruwe zeeën van de Noord-Atlantic te kunnen weerstaan. In 1992 werd de stoere zeiler met een knipoog naar het verleden en een blik op de toekomst verbouwd tot een imposante driemast-barkentijn, waarna het schip werd ingezet als charterschip in de Caribische zee.

 

In 1998 kocht Reederij Vlaun Holding B.V. de Pedro Doncker en zeilde deze met een bemanning van slechts vier man over de Atlantische Oceaan naar Europa. Op deze reis bewees de Pedro Doncker nogmaals haar zeewaardigheid door twee orkanen te trotseren.

 

Sindsdien bezeilt dit Tall Ship de Europese wateren waar het op verschillenden nautische evenementen een geliefde verschijning is. De twee salons, waarvan één met een gezellige bar, het ruime dek, deels overdekt, maakt dat het schip zich uitstekend leent voor dagtochten en bedrijfsbijeenkomsten.

 

Met een lengte van 47 meter en een snelheid van 10 knopen onder zeil laat zij zich duidelijk zien. Vorig jaar werd zij 1e bij de Race of the Classics, een jaarlijkse Race over de Noordzee!

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube