Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Robert-Jan van Weerd - afstudeerder Sail Academy Impact study

Functie : Impact study uitvoeren voor Sail Academy Den Helder

Opleiding : HBO Bedrijfskunde

Leeftijd : 38 jaar

Eind 2016 ben ik in zee gegaan met Sail Academy. Ook al ben ik een niet meer zo jong talent, Sail Academy heeft mij de kans gegeven om bij hun mijn afstudeeronderzoek te doen. Sail Academy wil een blijvende indruk achterlaten bij de studenten en leerlingen die zij bij Sail Den Helder plaatsen. Ze helpen deze studenten en leerlingen om zichzelf te ontwikkelen. Eén van de manieren om dit te helpen bereiken, is het stellen van doelen. Mijn taak is om te kijken of deze doelen aan het einde van de periode worden gehaald. Daarbij onderzoek ik wat de beste manier is om deze doelen te meten en dit zo gebruiksvriendelijk als mogelijk beschikbaar te stellen voor Sail Academy. Dit geldt ook voor het meten van de doelen van de onderwijspartners met betrekking tot de relatie met Sail Academy

 

Naast mijn studie via het NCOI, werk ik als sergeant Verbindingsdienst bij de Koninklijke Marine. Mijn eerste Sail Den Helder was in 2008. Sindsdien heb ik tweemaal de Sail in Amsterdam meegemaakt als vrijwilliger en tijdens Sail Den Helder/Marinedagen in 2013 was ik vanuit de Marinedagen-kant betrokken bij dit fantastische evenement. Het is mooi dat Sail en de Marinedagen samen zo’n groot nautisch evenement neerzetten en de Kop van Noord-Holland kunnen promoten.

 

Naast deze afstudeeropdracht verzorg ik, als vrijwilliger, ook het accreditatieplan van Sail (kort gezegd: wie mag waar komen met welke pas tijdens het evenement?) en ben ik de Adjudant (Personal Assistant) van de Directeur Tall Ships tijdens de uitvoering van Sail.

 

Als je eenmaal bent aangestoken door het virus van Sail, laat het je vaak niet meer los. Ik wist dan ook niet hoe snel ik ja moest zeggen toen ik de kans kreeg om bij Sail Academy af te studeren. Door mijn hogere leeftijd, vergeleken met de andere studenten, en mijn ervaring met Sail en de Marinedagen, hoop ik wat van deze kennis te kunnen overdragen op de jongeren. Om zichzelf nog meer te ontwikkelen en uit te dagen. En wie weet…misschien breng ik het Sail-virus wel over en zien we enkelen bij volgende edities van Sail weer terug?!?

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube