Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Schepen

Royalist

Beschrijving
Type   
Brik
Bouwjaar                2014
Vlag  
Verenigd Koninkrijk 
Lengte  32 meter
Breedte 7,36 meter
Diepgang 3,3 meter
Hoogte 24,38 meter
Zeiloppervlak     536 m²
   
   

 

 

Met de komst van de nieuwe ‘Royalist’ (2014) heeft Sail Den Helder 2017 een schitterende PRIMEUR binnen gehaald. Zij was nog niet eerder in Nederland te zien! Het is het tweede schip met deze naam in de organisatie, de eerdere versie werd gebouwd in 1971 en is uit de vaart genomen toen het nieuwe schip in dienst werd gesteld! Zij behoort toe aan de Britse, vrijwillige jeugdorganisatie van het Sea Cadet Corps (SCC), evenals haar voorgangster.

 

De organisatie wordt deels gesponsord door het Ministerie van Defensie, deels door de Royal Navy. Deelname is toegankelijk voor kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking, ongeacht afkomst, ras of religie. Zowel jongens als meisjes kunnen deelnemen. De Cadetten volgen dezelfde titels en rangen zoals in de militaire organisaties van de Royal Navy en Royal Marines. Hoewel de uitgangspunten van het SCC bepaald niet worden bedoeld als een vooropleiding tot een militaire carrière, blijken in de praktijk zeker een aantal jongeren te kiezen voor een opleiding bij de Royal Navy of de Royal Marines, na afronding van hun middelbare school. Beschermvrouwe is Koningin Elisabeth II.

 

Naast de ‘Royalist’ als zeilend opleidingsschip, heeft de SCC nog vier gemotoriseerde trainingsschepen. Er zijn diverse leeftijdscategoriën waarin kan worden deelgenomen, waarbij ook de activiteiten verschillen. De jongste groep is voor kinderen van 10-12 jaar, die allerlei watergebonden aktiviteiten beoefenen. De daarop volgende groep is 12-18 jaar. Naar verwachting zullen de deelnemers tijdens Sail Den Helder 2017 vanaf 16 jaar oud zijn. Voor meer info: www.ms-sc.org

 

De 'Royalist' wordt gevaren door acht professionele bemanningsleden en kan tot 26 trainees aan boord hebben. Wij kijken uit naar haar komst!

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube