Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Nieuws

Shabab Oman II komt naar Sail Den Helder

Ze waren graag geziene deelnemers aan eerdere Sail-evenementen in Den Helder en ze zijn er dit jaar opnieuw bij: de bemanning van het zeilend opleidingsschip van de Koninklijke Marine van Oman. Met een nieuw schip, de Shabab Oman II in haar kielzog, zijn inmiddels ook de Noorse Sörlandet, de Russische Mir, de Noorse Statsraad Lehmkuhl en de Nederlandse brik Aphrodite gecontracteerd.

 

De imposante clipper Shabab Oman II, 85 meter lang en met een zeiloppervlakte van 2700 vierkante meter, is ruim dertig meter langer dan de vorige topzeilschoener, Shabab Oman, die ’slechts’ 840 vierkante meter zeil voerde. Aan boord van de clipper is plek voor 94 opvarenden, tweemaal zoveel als op de schoener.

Bijzonder is dat de Shabab Oman II in Nederland is gebouwd en in 2014 door scheepswerf Damen in Vlissingen officieel werd overgedragen. Bij die gelegenheid beloofde de Omaanse commodore Khalifa dat het schip rond de wereld zou gaan met een boodschap van vrede en vriendschap.

 

“We zijn heel blij dat we de Shabab Oman II mogen toevoegen aan de groeiende vloot Tall Ships die tijdens Sail 2017 in onze stad afmeert”, aldus Sail directeur Evert van den Broek. “Niet alleen omdat het schip net zo indrukwekkend is als de Braziliaanse Cisne Branco en de Nederlandse Stad Amsterdam maar ook omdat de Arabieren tijdens de crewparade door de stad altijd indruk maken met hun levendige muziek, kleding en vrolijke shows.”

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube