Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

SummerLabb

SummerLabb tijdens SAIL Den Helder 2017

SummerLabb is een innovatie- en duurzaamheidsplatform dat bezoekers verrast op publieksevenementen. Tijdens SAIL Den Helder 2017 strijkt SummerLabb neer aan de Nieuwediepkade én op productieplatform Paragon C462.

Poort

Op 22 t/m 25 juni presenteren verschillende partners (bedrijven, kennisinstellingen) hun nieuwste nieuwigheden in de SummerLabb-ruimte. Deze ruimte is aan de kade gesitueerd in een transparante tent van 12,5 x 25 meter. Bij aankomst vanaf de kade gezien loopt de bezoeker door een poort van 12,5 x 8 meter met daarop de uitingen waar SummerLabb voor staat en met voor deze editie de slogan:

 

THE GREEN LINE TO THE FUTURE

 

Kaderuimte

Direct achter deze poort geven de bezoekers hun tas en of overige materiaal af om dan door te lopen naar de SummerLabb-ruimte met onze partners. Volg de groene lijn en je komt klimaat-game van Nioo-KNAW tegen, de schaalmodellen van de getijdeturbines van Tocardo, de zeewierexposities van de Provincie Noord-Holland, de re-used karpetten van Studio Weder, de nieuwe VR-game van Gasunie, de nieuwe duurzame ontwerpen van TU Eindhoven, het innovatieve tuig van VisNed, de onderwater biosphere van Ocean Reef en de innovatieve horecafusten van KeyKeg.

 

Platform

Daarna blijf je de groene lijn gewoon volgen, over het productieplatform. Hier kom je nog enkele SummerLabb-partners tegen met nieuwe verhalen. Zo vind je hier de ciNAMa, van de NAM, de EnergieKwis van EBN, de UAV-opstelling van Defensie Duikgroep, de selfiespot van Port of Den Helder en zitten de offshore-mannen van Paragon klaar voor een informeel offshore-gesprek.

 

Toegang

Bij de toegang tot de Paragon ontvangen de bezoekers een gele helm die als toegangsbewijs dient (dus niet als veiligheidshelm). Nadat de veiligheidsinstructies zijn doorgenomen beklimt men de ladder naar de Paragon. Uiteraard zijn er beperkingen met betrekking tot leeftijd, lengte en mobiliteit.

 

Terug

Na de ronde op de Paragon kom je weer op de kade waar je maritiem afvalbedrijf Bek & Verburg tegenkomt, net als Mobiele Stroom bv. Achter de tent langs komen de bezoekers weer bij de tassenuitgifte en kunnen hun weg vervolgen over het Sail-terrein vervolgen. 

 

Meer over Summerlabb? Klik HIER!

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube