ZIN IN EEN ONVERGETELIJKE ERVARING OP ZEE?

Wil jij ook leren zeilen, overleven op een schip, zeilen hijsen, mastklimmen én nieuwe vrienden maken? Zeil dan mee als trainee tijdens de Tall Ships Races 2023. In een week vaar je van Den Helder naar Hartlepool in Engeland. Tijdens de tocht houd je onder andere de wacht, geef je leiding en houd je een logboek bij. Daarnaast zul je de mooiste zonsondergangen en sterrenhemels zien. En wie weet zie je zelfs dolfijnen of een Minke!

De Tall Ships Races zijn opgericht om internationale vriendschappen te bevorderen en wederzijds begrip en respect te stimuleren. Daarom werk je tijdens de reis samen met leeftijdsgenoten uit andere landen. Naast het zeilen op het Tall Ship staat namelijk ook sport, cultuur en feesten centraal. 

VOORWAARDEN OM TRAINEE TE WORDEN

- Je woont in Nederland.
- Je bent beschikbaar vanaf 1 juli tot en met 8 juli 2023.
- Je bent tussen de 15 en 25 jaar (Ben je ouder dan 25? Mail ons op trainees2023@saildenhelder.nl, onderwerp: 25      plus).
- Ben je jonger dan 18 jaar, dan heb je toestemming nodig van je ouder(s).
- Je hebt een geldig paspoort (ID-kaart is niet voldoende vanwege Brexit).
- Je hebt een ziektekostenverzekering.
- Je hebt een goed humeur en zin in avontuur. 

Programma Trainees Tall Ships Races 2023

1 juli 2023: Je stapt aan het eind van de middag aan boord van een Tall Ship waarop jij bent ingedeeld. Op dit moment is Sail Den Helder 2023 in volle gang. De eerste instructies over de reis en reilen en zijlen aan boord worden gegeven en de dag wordt afgesloten met een spetterende eindshow!

2 juli 2023: Het tweede deel van de instructies wordt gegeven, vervolgens verzamelen alle Tall Ships tussen Den Helder en Texel voor de Sail Parade. Daarna verzamelen de Tall Ships zich aan de Startlijn voor de start van de Tall Ships Races 2023.

2 t/m 6 juli: Op zee leer je van de bemanning alles over het leven op een Tall Ship. Misschien winnen jullie zelfs wel de Tall Ships Races!

6 juli 2023: De haven van Hartlepool wordt vandaag bereikt waardoor Sail Hartlepool kan beginnen. De start begint met een warm welkom en activiteiten aan wal met muziek.

7 Juli 2023: Je loopt samen met de bemanning de ‘Crew Parade’ door de stad, waarbij aaneengesloten de Price Giving Ceremony van Sail Training International wordt georganiseerd. Op het einde van de dag is er een Crew Party, speciaal voor de hele bemanning.

8 juli 2023: De reis zit erop voor de trainees! Je neemt afscheid van je nieuwe vrienden en je gaat samen met de mentoren en de 199 andere trainees terug naar Nederland.

Kosten

Stichting Sail Den Helder sponsort alle jongeren die mee willen doen, daarom is het mogelijk om mee te doen voor een €999,-*. Je betaalt hiermee:

- Jouw verblijf aan boord van 1 juli tot en met 8 juli 2023, inclusief drie maaltijden per dag.
- Vervoer terug naar Nederland/ Amsterdam op 8 juli 2023
- Je speciale reisverzekering op zee.
- Begeleiding aan boord en in Hartlepool door mentoren.
- Garantie op de reissom, wanneer de reis niet door kan gaan of wanneer je zelf door omstandigheden toch niet mee kan reizen (meer informatie zie STO-garant.nl/reizigers).
- *Wil op het prachtige grote Noorse schip Statsraad Lehmkuhl, dan worden de kosten €1099,- Als je met dit schip mee wilt, kun je dat later bij je voorkeuren aangeven.

Verder sponsort stichting Sail Den Helder deelnemers door een fondswervingstraining aan te bieden. Je leert hier onder begeleiding van Windseeker stap voor stap hoe je zelf het bedrag dat je nodig hebt om mee te doen, bij elkaar kan krijgen.

De fondswervingstraining start op dezelfde dag als de informatiemiddag. Op die dag word je online begeleid door middel van filmpjes, opdrachten en coaching. Daarna ga je onder begeleiding van coaches aan de slag. Deelname aan dit programma wordt vergoed door Stichting Sail Den Helder en is dus gratis voor iedereen die zich aanmeldt.

Informatiebijeenkomst

Op 13 maart van 19:30-20:30 zal er online een bijeenkomst zijn waar alles over de Tall Ships Races wordt vertelt en waar je al je vragen kan stellen!

Wil je ook nog deelnemen aan het fondsenwervingsprogramma?
Vink dat aan, dan nemen we contact met je op! Deelname aan dit programma wordt vergoed door Stichting Sail Den Helder en is dus gratis voor iedereen die zich aanmeldt. Kan je op 13 maart niet maar heb je wel interesse?

Meld je dan alsnog aan! We nemen contact met je op.

Aanmeldformulier Trainees Tall Ships Races 2023

Meest gestelde vragen:

Heeft Covid-19 invloed op de Tall Ships Races 2023? – Sommige schepen vragen een vaccinatie(‘s) van opvarenden, andere schepen niet. Tijdens de informatiemiddag wordt aangegeven op welke schepen dat van toepassing is.

Kan ik alleen mee? - Ja zeker, aan boord leer je supersnel je mede trainees kennen. Waarschijnlijk heb je al een groepje na de informatiedag, of anders net iets verderop als je gezamenlijk leert fondsenwerven. Je mag natuurlijk altijd aangeven al je samen met iemand wil varen, dan zorgen wij dat jullie op hetzelfde schip komen.

Wanneer weet ik op welk schip ik vaar? - Na de informatie dag registreer je definitief voor deelname. Dan kun je aangeven in welke schepen je geïnteresseerd bent. Op het moment dat je de eerste betalingen hebt gedaan (door je zelf of door je sponsoren), is je plek gereserveerd.

 Waarom Windseeker? - Stichting Sail Den Helder organiseert het hele Sail evenement en heeft voor het trainee programma een specialist aangetrokken. Windseeker bestaat inmiddels 18 jaar, is opgericht en wordt nu bemand door (oud) bemanningen van de Tall Ships. Ze hebben meer dan 14.000 jongeren ondersteund met het vinden van het juiste schip/ reis. Windseeker werkt met meer dan 25 schepen samen, voornamelijk uit Europa.

Hoe sluit ik mijn reisverzekering af? - Jouw reisverzekering wordt afgesloten bij Allianz en is inclusief bagage dekking. De polissen voor 2023 zijn nog niet bekend. Bekijk hier de verzekeringskaart die geldt voor 2022.

Hoe is de situatie m.b.t. de Brexit en een paspoort? - Hartlepool ligt in het Verenigd Koninkrijk (VK). Doordat het VK geen onderdeel uitmaakt van de EU, kun je niet met een ID kaart naar het VK reizen. Je hebt dus een paspoort nodig om deel te nemen aan Race 1 van de Tall Ships Races 2023. Je hebt geen visum nodig.
Indicatie voor kosten voor het verkrijgen van een paspoort zijn €57.34 voor jongeren tot 18 jaar, en €75,82 voor 18 jaar en ouder. Houd rekening met een lange wachttijd voor nieuwe documenten.
Let op je paspoort moet geldig zijn tot en met 9 juli 2023.


“Het schip helt, de motor gaat uit en met alleen de wind in de zeilen wordt gekoerst naar Hartlepool in Engeland. Op de route duiken tuimelaars op die met elkaar lijken te spelen en een deel van de reis het schip blijven volgen. Onder de sterrenhemel wordt aan dek muziek gemaakt en soms maak je in zo’n week vrienden voor het leven”

- Monique Touw, Windseeker