Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Young Dutch Crew op Tall ships

Ben jij tussen de 15 en 25, steek je graag je handen uit de mouwen en werk je graag in teamverband? Meld je dan nu aan als Young Dutch Crew!

 

Deze zeilreis is een aanbrengreis voor de Tall Ships Races tijdens Sail Den Helder 2017.
Zeil mee van Den Helder naar Halmstad (Zweden).

Organisator Windseeker regelt de terugreis per bus naar Nederland.

 

Wat ga je doen aan boord?

Als trainee tijdens deze aanbrengreis en The Tall Ships Races beleef je het avontuur van je leven! Zelf de handen uit de mouwen steken: zeilen hijsen, navigeren, de wacht houden, het dek schrobben. Alle werkzaamheden op een schip komen aan bod. Je doet dit samen met andere trainees/jongeren aan boord. Je leert onder leiding van ervaren bemanning op de schepen. Zeilervaring is dus niet perse nodig. Je komt voor uitdagingen te staan en je leert nieuwe mensen kennen uit Nederland maar ook uit andere landen. Kortom, een avontuurlijke en leerzame zeilreis, waar je de rest van je leven

 met plezier aan terug zult denken.

 

Wat zijn de Tall Ships Races en wat houdt een aanbrengreis in?

 

 

 

 

 

 

A lifetime experience! Je gaat op 24 of 25  juni 2017 aan boord van een schip en zeilt naar Halmstad in Zweden. Jouw schip is de Morgenster, Gallant of Christian Radich. Alle drie indrukwekkende, originele en zeer snelle schepen. Alle schepen vertrekken gezamenlijk tijdens de Sail Parade vanuit Den Helder en worden uitgezwaaid op 25 juni 2017. Je wordt met andere trainees in een ‘wacht’ ingedeeld. Een wacht duurt 4 uur, daarna ben je 8 uur vrij.

 

Ook ‘s nachts wordt er gezeild en is er altijd een wacht wakker en aan dek. Je steekt zelf de handen uit de mouwen: aan het roer staan, zeilen hijsen, navigeren, de wacht houden, het dek schrobben; het komt allemaal aan bod. Je leert alle taken onder leiding van ervaren bemanning op de schepen en zeilervaring is niet perse nodig. En wat denk je van vallende sterren in de nacht, dolfijnen voor de boeg of een mooie zonsopkomst terwijl jij achter het roer staat of in de mast bent geklommen? Op 30 juni lopen de schepen Halmstad binnen en kun je samen met de andere trainees meedoen aan sport en spelactiviteiten. Op 1 juli doe je mee aan de crewparade en crewparty met de crews van alle schepen. Op 2 juli vertrek je met de bus naar huis op weg naar Den Helder.

 

Data aanbrengreis:

Den Helder: 24/25 juni t/m 2 juli 2017 Halmstad.

Afhankelijk van het schip, schepen de trainees of op de 24ste rond 17.00 uur in of op de 25ste om 08.00 uur. De trainees gaan op 2 juli van boord en per bus terug naar Nederland. De busreis duurt ongeveer 12,5 uur, inclusief stops. Aankomst in Den Helder naar verwachting tussen 20.00-21.00 uur op 2 juli 2017.  

 

Cultuur, vriendschap en plezier

Hoewel ieder deelnemend schip natuurlijk als eerste wil finishen, gaat het niet alleen om winnen tijdens de races. Het is een evenement waar mensen van vrijwel alle nationaliteiten en sociale achtergronden samen komen in een uitdagende omgeving! Het sluiten van nieuwe vriendschappen met mensen van over de hele wereld en daarnaast de tijd van je leven hebben, dat zijn de Tall Ships Races!

 

Groot feest op zee en aan de wal

The Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaan races voor Sail Training schepen in de wereld! De jaarlijkse wedstrijden trekken miljoenen toeschouwers. Meer dan honderd zeiltraining schepen, waaronder de Tall Ships, concurreren met elkaar in een bloedstollende race. Aan wal bruisen de straten van theater, sport, vuurwerk, muziek, eten en de crew parade!

 

Word Young Dutch Crew en leer sponsors werven!

Wil jij aankomende zomer ook meevaren op een Tall Ship van Den Helder naar Halmstad? Aan deze reis zijn kosten verbonden. Ik kan me voorstellen dat trainees en ouders eerst willen weten wat de kosten zijn. De kosten van de achtdaagse reis bedragen EURO 900,- inclusief:
 • Verblijf aan boord, vol pension
 • Transfer terug naar Den Helder
 • Verzekering
 • Logboek
 • Lidmaatschap van SPANT de jongerenvereniging verbonden aan de Sail Training Association Netherlands (STAN). 

Het verzamelen van sponsorgeld is daarom onderdeel van het programma. We vinden het belangrijk dat je zelf zorgt voor de financiering van je reis. We leren je hoe je mogelijke sponsoren kunt werven, hoe je leuke acties kunt verzinnen bijvoorbeeld via social media. Zo kun je op een originele manier aankloppen bij je ouders, opa’s en oma’s, vrienden en kennissen. Trainees dienen aan de volgende voorbereidende activiteiten deel te nemen:


Trainees dienen aan de volgende voorbereidende activiteiten deel te nemen:

 • Selectiedag in Den Helder - zaterdag 28 januari 2017 van 10:00-16:00 uur.
 • Training- en sponsorwerfdag in Den Helder
                                      - zaterdag 11 februari 2017 van 10:00 – 16:00 uur.
 • Zelf sponsors zoeken, onder begeleiding van een coach (vanaf 11 februari).
 • Crew presentatie, datum wordt later bekend gemaakt.

 

Op de selectiedag kijken we of je geschikt bent om deel te nemen aan deze reis en starten we met het fondswerftraject. Op de tweede dag leer je onder begeleiding van een professionele trainer en coaches alles over het werven van sponsoren, zoals je elevator pitch, het gebruiken van je netwerk en het maken van een plan om de benodigde gelden binnen te krijgen. Tevens word je gekoppeld aan een coach, die jou gaat begeleiden.

 

Een onvergetelijke ervaring!

 

Meld je nu aan

 

Ben je ouder dan 25 jaar en wil je ook mee? Dat kan! Neem daarvoor contact op met Windseeker via info@windseeker.org of kijk op www.windseeker.org

 

Alvast genieten? Vaar dan even mee! 

 

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube