Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Schepen

Tres Hombres

Beschrijving
Type   
Schoenerbrik
Bouwjaar 2009
Vlag  
Sierra Leone
Lengte  32 meter
Breedte 6,35 meter
Diepgang 3 meter
Hoogte
Zeil oppervlak 315 m²
   
   

 

De Tres Hombres is sinds 2009 in de vaart. Het is een Schoenerbrik en het enige, professioneel zeilende vrachtschip in de wereld, waarmee gepoogd wordt de zeilende handelsvaart nieuw leven in te blazen. Ze onderhoudt een vrachtdienst tussen Europa, de Atlantische eilanden, het Caraïbisch gebied en de Verenigde Staten.

 

Bij haar eerste reis werd ze gecharterd om hulpgoederen en een Helderse arts naar Haïti te brengen na de verwoestende aardbeving daar. Ook vervoert zij rum uit de Caraïben, ambachtelijke chocola en andere duurzaam geproduceerde artikelen.

 

Het schip heeft geen motor, wel een jol met een 25 pk binnenboord motor om te assisteren bij het aan- en afmeren in havens en bij windstiltes. Om die reden is het schip in Sierra Leone geregistreerd en kreeg zij geen Nederlands Certificaat. De motor van de jol draait op biobrandstof. Het bevrachtingskantoor Fairtransport is gevestigd in Den Helder.

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube