Zakelijke arrangementen

Na zeven jaar zijn we weer toe aan Sail Den Helder. Het evenement valt  samen met de Marinedagen, wat Sail Den Helder uniek in wereld maakt. Het belooft weer een prachtig nautisch event te worden, een unieke gelegenheid om personeel en/ of relaties uit te nodigen. Hiervoor hebben we de beschikking over een zeer mooie vloot van grote zeil- en historische schepen uit binnen- en buitenland.

Donderdag 29 juni starten we met de Sail In en begeleiden we ruim 35 Tall Ships die vanaf het Marsdiep Den Helder binnen varen. Aan boord van een van de Tall Ships of een van de prachtige hospitality schepen maken U en uw gasten onderdeel uit van een Parade mooiste en grootste windjammers ter wereld.

Zondag 2 juli is de dag van vaarwel en verlaten de schepen de haven van Den Helder op weg naar Hartlepool de finish van de tweede race van de Tall Ships Race 2023. In deze SAIL-Out begeleiden we de schepen en zeilen mee op het Marsdiep, waarna we de schepen via het Schulpengat zien vertrekken.

Arrangementen

Tussen de SAIL In op donderdag en de SAIL Out op zondag zijn er diverse hospitality mogelijkheden op diverse schepen varend en stilliggend. Daarbij is er keuze uit een drietal categorie schepen:

A. Een Tall Schip, imposante zeewaardige schepen die je overal op de wereld tegen kunt komen van de Noordelijke Poolzee tot de Cariben.

B. Een Traditioneel oud-Hollands Zeilschip, omgebouwd van vrachtschip tot passagiersschip. Dit zijn veelal aken, tjalken, klippers, schoeners die op het IJsselmeer Waddenzee en de Oostzee varen.

C. Authentiek Motor- of Directieschip, een motorschip met een zeer rijke historie.

Ongeacht op welk schip u zit, voor alle arrangementen geldt dat deze totaal inclusief zijn:

 1. Centraal ontvangst met koffie/ thee en een heerlijke lokale lekkernij;
 2. Een schip exclusief beschikbaar voor u en uw gasten;
 3. Begeleiding door host of hostess naar uw schip;
 4. Kwalitatieve catering passend bij het moment van de dag;
 5. Vrij drinken van de Hollandse bar (fris, bier wijn en Hollands gedistilleerd) tijdens uw aanwezigheid aan boord;
 6. Afdracht aan de stichting Sail Den Helder

Varend

 • De prijzen Sail In liggen tussen de € 259,- (Tall Ship) en
  € 169,- (Motor-/ Directieschip).
 • Een middagarrangement op vrijdag & zaterdag. De prijzen per persoon variëren van € 149,- (motor-/ directieschip) tot € 199,- (Tall Ship)
 • Een avondarrangement kunt u boeken op donderdag, vrijdag en zaterdag en kost tussen de € 169,- en € 219,-. Dit arrangement wordt afgesloten met een lichts- en/of lasershow;


Voor de SAIL Out is dat € 129,- en € 169,-.

Stilliggend

Nodig uw gasten uit op een van de imposante Tall Ships voor een borrel incl. walking diner en geniet van de fraaie stoet schepen die aan u voorbijvaren. Geheel verzorgd incl. vrij drinken voor € 169,- per persoon.

**Tip**
Wilt u een WKR  vriendelijke activiteit, kombineer uw bezoek aan Sail Den Helder met een business meeting/ product presentatie of trainingssessie aan boord van een van onze schepen. Onze event managers kunnen een compleet programma samenstellen.

De Schepen

De mooiste schepen zijn gecontracteerd van klein tot groot van luxe tot basic, voor elke groep een passend alternatief, bijvoorbeeld:

De Wylde Swan (Nederlands Tall Ship)

Dit ruim 62 meter lange zeilschip is nieuwgebouwd in 2010 en is werelds grootste tweemast top-zeil-schoener met een capaciteit voor dagtochten van 120 personen.

Statenjacht de Utrecht

Dit is een replica gebouwd naar de originele tekeningen uit 1746. Een statenjacht werd tussen 1650 en 1850 gebruikt voor het vervoer van belangrijke mensen. U kunt nu met maximaal 26 gasten het identieke gevoel beleven van de VIPS uit de 18de & 19de eeuw.

In onderstaand overzicht ziet u precies welke arrangementmogelijkheden er zijn en wat de kosten (per persoon excl. btw) zijn. U kunt een schip exclusief voor uw bedrijf huren maar ook met meerdere bedrijven op een Tall Ship zitten.


MEER INFORMATIE
Bel met Fokke van der Meulen (+31654296464) of vul het aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier

Vaartochten

Tijdens Sail Den Helder is het ook mogelijk om als particulier een vaartocht te maken op een van de Traditionele zeilschepen. U vaart dan door de haven van Den Helder en bekijkt alle fraaie Tall Ships en andere prachtige schepen van het Hollands Erfgoed. Daarnaast verlaat u de haven van Den Helder om een kleine vaartocht op het Marsdiep te maken tussen Den Helder en Texel. Voor meer informatie kijk op ''Particuliere vaartochten''.