Sail Den Helder - Nederlands Sail Den Helder - English Sail Den Helder - Deutsch

Schepen

Zr. Ms. Urania

Beschrijving
Type   
Kits 
Bouwjaar 2003
Vlag  
Nederland
Lengte  26,85 meter
Breedte 6,5 meter
Diepgang
2,65 meter
Hoogte
27 meter 
Zeiloppervlak  305 m²

 

 

 

 

 

Sinds 1830 beschikt de Koninklijke Marine over een opleidingszeilschip genaamd Urania. Sinds 1938 is dat een schip in haar huidige verschijningsvorm. Zr.Ms. Urania heeft bekendheid verworven tijdens de vele Tall Ships Races en de bijbehorende “Sail” evenementen. De huidige Urania is de vijfde die deze naam draagt en is in dienst sinds 2004.

 

Zr.Ms. Urania wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de opleiding van marineofficieren (Adelborsten). Tijdens de opleiding op het Koninklijk Instituut voor de Marine spenderen zijn allen één of meerdere weken aan boord.

In deze periode wordt Adelborsten de elementaire nautische kennis en kunde bijgebracht. De focus ligt echter vooral op karaktervorming; waarden als samenwerking, verantwoordelijkheid en vertrouwen staan centraal aan boord van Zr.Ms. Urania.

 

Een tweede taak van Zr.Ms. Urania is representatie, met andere woorden “Showing the Flag”. Dit gebeurt in binnen- en buitenland. De bemanning bestaat uit een commandant, een bootsman en een kwartiermeester en maximaal 12 trainees/opstappers. Zr.Ms. Urania zeilt op jaarbasis zo’n 8000 zeemijlen in vooral de Noordzee, Oostzee en het oostelijk deel van de Atlantische Oceaan.

 

 

Sail Den Helder - Good to sea you
Sail Den Helder at Facebook Sail Den Helder at Twitter Sail Den Helder at Linked Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube Sail Den Helder at Youtube